Back to Top
A teljes termékkínálatunkat és a részletes termékinformációkat megtalálja webáruházunkban.
salus gyerekcipo icon

Gyermek lábbeli

Szupinált szandálok és cipők.

salus gyerekcipo icon

Segédeszközök

Mozgást segítő eszközök.

 salus otthoni apolas icon

Otthonápolási eszközök

Felfekvés, kötszerek, készülékek.

salus izuleti rogzito icon

Izületi rögzítők

Sport bandázsok, ortézisek.

salus kompresszio icon

Kompressziós terápia

Gyógyharisnyák, rugalmas pólyák.

salus gyogytorna icon

Gyógytorna

Terápiás gyógytorna foglalkozások.

salus gyartas icon

Gyártás

Korzett, ortopéd cipő, talpbetét.

salus maganrendeles icon

Magánrendelés

Gerincgyógyászati és ortopédia rendelések.

Mozgást segítő segédeszközök


A mozgást segítő eszközök funkciója az előrehaladó mozgás alátámasztása, az alsó végtagok tehermentesítése,az átmeneti járásbizonytalanság segítése,a stabilitás érzés kölcsönzése.
Mindezekhez szükség van saját izomerőre, koordinációra.
Ilyen eszközök: a rollátorok, a járókeretek, a mankók, a járóbotok, a kerekesszékek és a mopedek.


rollátor

Rollátorok

A négykerekű, fékezhető rollátor nagymértékben segíti mindazok önálló közlekedését, mindennapi életét, esetleg bevásárlását, akiknek csak kisebb segítségre van szükségük a járásbiztonság eléréséhez (gyengeség, egyensúlyzavar) és képesek a fékkarokat működtetni. A felszerelt ülőke a járás közbeni pihenést szolgálja. A rollátor kültéri és beltéri használatra is alkalmas. Kivehető kosarában kisebb mennyiségű teher szállítható. Kerekei fékezhetők, így megakadályozzák az elcsúszást. Magassága állítható, összecsukva kis helyen elfér.


járókeret

Járókeretek

Olyan személyek részére javasolt, akiknek alsó végtagjuk tehermentesítése, valamint állás és járásbiztonsága ily módon megoldható, azonban több irányú megtámasztásra van szükségük. Nagyfokú stabilitást biztosít, növeli a lépés biztonságot. Magassága állítható, így a megfelelő helyzetbe tudjuk állítani, hogy biztonságosabb legyen használata. Létezik összecsukható, lépegető és gurulós járókeret.


mankó

Mankók

Hónaljmankók

Az alsóvégtagok izületeinek kopásos fájdalma, fejlődési rendellenesség, alsóvégtag amputáció, egyensúlyzavar vagy időskori gyengeség esetén ajánlott. A két darab hónaljmankó használata teljes tehermentesitést biztosít járás közben. Magassága a láb részen is és a markolatnál is állítható.

Könyökmankók

Alsóvégtag sérülés vagy rendellenesség esetén a két darab könyökmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. Magassága a megfelelő méretre állítható.


járóbot

Járóbotok

Az állítható magasságú járobot olyan személyek részére ajánlott, akiknek alsóvégtagjuk tehermentesítése valamint járásbiztonsága így megoldott.
Anatómiai fogantyúval: a speciálisan kialakított járóbot érzékeny kezű, reumás betegeknek ajánlott.


kerekesszék

Kerekesszékek

A kerekesszék elsősorban mozgássérült és járóképtelen betegek részére ajánlott szobai és korlátozott utcai használatra, ezzel megkönnyítve a beteg helyváltoztatását illetve komfortérzetét. Ezen kívül alkalmazható minden olyan intézményben, ahol a mozgássérült illetve helyváltoztatásra képtelen beteget mozgatni lehessen.
Léteznek mechanikus, önhajtós, összecsukható, fektetős, bal és jobb kezes hajtású, szobai és utcai elektromos kerekes székek, valamint mopedek.

Adaptálható, önhajtós összecsukható kerekesszékek

Az adaptálható kerekesszék összecsukható, felhajtható kartámasszal, kifordítható és levehető lábtartóval felszerelt. A hátsókerekek egy mozdulattal kipattinthatók, így megkönnyítve a gépkocsiban való szállítást. A hat pozícióba szerelhető hátsó kerék rögzítés és a három pozícióba szerelhető első kerekek a súlypont, ülésmagasság és ülés hajlásszög, valamint az öt ponton állítható lábtartó a lábhossz tekintetében teszi lehetővé a felhasználó igénye szerinti beállítást. Az ergonómikus kialakítású rögzítő fék a biztonságérzetet növeli.

Fektetőszékek

Anatómiai, fekvő helyzetbe hozható ülés, szögben állítható vádli támaszos lábtartó és fejtámlával rendelkező kerekesszék. A lábtartó kihajthat, leszerelhető, szögben és magasságban állítható. A kartámaszok fel és le hajthatók illetve le is szerelhetők.

Bal illetve jobb kezes hajtású kerekesszékek

Egykezes hajtású adapterrel felszerelt kerekesszék olyan személyek számára, akiknek egyik felső végtagjuk súlyosan károsodott.

Szobai elektromos kerekesszékek

Elektromos hajtású kerekesszék, amely megfelelően irányítható, de a kültéri akadályokat nem képes legyőzni. Kialakítása biztonságos, kényelmes, stabil. Manőverezési képessége jó, fordulékonysága miatt szűk helyen is elfér. Két hátsó kerekét elektromos motor hajtja, melynek az energiát az ülés alatt elhelyezett 2 db 12 V-os akkumulátor biztosítja. Automatikus, elektromos rögzítőfékkel rendelkezik.

Utcai elektromos kerekesszékek

Elektromos meghajtású kerekesszék, mely szobai és utcai használatra is alkalmas. Olyan mozgáskorlátozott személyeknek ideális, akiknek felső végtagjaik károsultak. A joystick irányító egység igény szerint bal és jobb oldalon is elhelyezhető, a használó igénye szerint programozható. A kényelmes ki és beszállás érdekében a karfák felhajthatók. Az eszköz szétszedhető, szállítható. Az ülés több fokozatban dönthető, a biztonságos közlekedést az automatikus mágneses fék, az irányjelző és hangjelző segíti. Önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban nem tud haladni.


moped

Mopedek

Mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, gépi meghajtású kerekesszék, mely belső és külső térben is egyaránt kényelmes közlekedési lehetőséget biztosít. A kezelőszervek működéséhez mindkeét karra szükség van. A biztonságos közlekedést akkumulátorról működő első világítás, automatikus motorfék és hangjelző biztosítja. 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.