Back to Top
A teljes termékkínálatunkat és a részletes termékinformációkat megtalálja webáruházunkban.
salus gyerekcipo icon

Gyermek lábbeli

Szupinált szandálok és cipők.

salus gyerekcipo icon

Segédeszközök

Mozgást segítő eszközök.

 salus otthoni apolas icon

Otthonápolási eszközök

Felfekvés, kötszerek, készülékek.

salus izuleti rogzito icon

Izületi rögzítők

Sport bandázsok, ortézisek.

salus kompresszio icon

Kompressziós terápia

Gyógyharisnyák, rugalmas pólyák.

salus gyogytorna icon

Gyógytorna

Terápiás gyógytorna foglalkozások.

salus gyartas icon

Gyártás

Korzett, ortopéd cipő, talpbetét.

salus maganrendeles icon

Magánrendelés

Gerincgyógyászati és ortopédia rendelések.

Ízületi rögzítők

Ízületi rögzítőknek nevezzük azon termékek összességét, melyek stabilitást adnak a sérült testrésznek.
Ide tartoznak az olyan rögzítők is, melyeket megelőzésképp sportoláshoz, illetve fájdalomcsillapításra ajánlunk


Az alábbi képen a piros pontokra kattintva az egyes területekre alkamazható termékkínálatunkat tekintheti meg.


izületi alak nyakrögzítő Ujjrögzítők Vállrögzítők Felkarrögzítők Könyökrögzítők Csuklórögzítők, kézrögzítők Derékrögzítők Combvédők Térdrögzítők Bokarögzítők Lábszárvédők

Nyakrögzítők

A nyaki gerincszakasz rögzítésére, a fej tartására szolgáló rögzítő eszköz. Fájdalommentes rögzítést biztosít a megrándult, ficamodott nyaknak.

Vállrögzítők

Vállízületi lazaság, ficamra való hajlam esetén ajánlott. Támasztja és segíti a gyenge, megfáradt izmokat. Kulcscsont törése esetén a vállak hátrahúzásával a törött csontok helyreigazítására, rögzítésére alkalmazható.

Felkarrögzítők

Elsősorban a vállízület tehermentesítésére, sérült kar nyugalomba helyezésére ajánljuk.

Könyökrögzítők

Ajánlott könyökizületi fájdalmak, gyulladás vagy fájdalmas izommozgások (sportolás) esetén. A teniszkönyök funkcionális kezelésekor illetve elősegíti a sportsérülések gyógyulását.

Csuklórögzítők, kézrögzítők

A csukló és a kéz ínhüvelygyulladásai, műtétet, gipszrögzítést követően, hüvelykujj sérülések, ínhúzódás, izomgyengeség átmeneti rögzítésére, a csukló és kézfej enyhe fokú sérülései esetén, sportoláshoz, reumás betegség esetén. Használatuk megelőzi az erős igénybevétel, túlterhelés miatt kialakult fájdalmas megbetegedéseket, illetve csökkenti azok tüneteit. Termékeink között található OEP által támogatott és megelőzésképp használható rögzítő is.

Ujjrögzítők

Enyhébb rándulások, ficamok, esetleg törések utáni fájdalommentes rögzítésre alkalmazható. Műtét utáni rehabilitációra is tökéletesen alkalmas.

Derékrögzítők

Használata ajánlott háti fájdalmak esetén, gyenge törzsi, háti izomzatra, a gerinc beszűkülésére, műtét után a háti és ágyéki gerinc megtámasztására. A derkrögzítők a fájós, merev, meghúzódott hátat tehermentesítik. Ajánlott mindennapos használatra, nehéz fizikai munka esetén és sportoláshoz egyaránt. Termékeink között található OEP által támogatott és megelőzésképp használható derékrögzítő is.

Combvédők

Kifejezetten ajánlott izomhúzódás, haematóma (vérömleny) kezelésére. Támogatja az izmok mozgását, elősegíti a nyújtást, kompressziót biztosít.

Térdrögzítők

A térd tehermentesítésére, a térdizület betegségeire, térd fájdalom, térd kattogás, hétköznapi enyhébb térdsérülések, ficamok enyhítésére ajánlott. Segíti a térd stabilitását, térdműtétek utáni rehabilitációját. Termékeink között található OEP által támogatott, oldalmerevítős, patella megtámasztásos térdrögzítő és térdrögzítő gumi is.

Lábszárvédők

A lábszárvédő egy alaptámasztást, védelmet ad a lábszárnak. Kifejezetten ajánlott izomgyulladás és izomszakadás kezelésére. Enyhe nyomást gyakorol a vádlira, sportolás után pedig könnyebben regenerálódik az izom.

Bokarögzítők

A bokasérülések a leggyakoribb sportsérülések közé tartoznak. A bokaizület és a szalagok a lábfej rendellenes behajlása vagy kicsavarodása miatt sérülhetnek meg. Termékeink között található OEP által támogatott oldalmerevítős bokarögzítő illetve bokarögzítő gumi is, amit a lábadozás során és megelőzésképp használhat.


kineziológiai tapasz

Kineziológiai tapaszok

A kineziológiai tapaszok többek közt izomhúzódás, zúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések okozta panaszok illetve ízületi folyadék gyülemek oldására, fokozott izomtónus, izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületi gyulladás, rándulás okozta bántalmakra, mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok enyhítésére alkalmazható terápiás ragasztószalagok. Különböző színekben kapható tapek léteznek, melyek anyaga megegyező, a színeknek a színterápiában van szerepe. Kék, zöld, lila, fekete hideg színek: nyugtató, pihentető, ízületi gyulladás és izomfájdalmak esetén nyújt segítséget. Piros, rózsaszín, narancssárga, barna meleg színek: segíti az anyagcsere betegségek, keringési zavarok, alacsony vérnyomás esetén. Testszínű: a színterápiában semleges hatású, ugyanakkor melegítő szín. Sárga: általában nyirokterápiában alkalmazzuk, semleges hatású. A Kineziológiai tapaszok felhelyezését speciálisan képzett orvosok és gyógytornászok tudják a legoptimálisabban felhelyezni. Ezen kívül létezik egy felhelyezésről, ragasztási technikákról szóló könyv, mely segít a megfelelő ragasztásban.